Otec moderní lepicí pásky

Richard Gurley Drew byl americký vynálezce, který významně ovlivnil průmysl lepicích materiálů. Je považován za otce moderní lepicí pásky

Narodil se 22. června 1899 v Minnesotě a jeho inovativní mysl ho přivedla k mnoha vynálezům. Svou kariéru začal v průmyslu jako inženýr v jedné z předních společností v oboru - 3M (Minnesota Mining and Manufacturing Company), která se zabývala výrobou brusného papíru. Během svého působení ve společnosti Drew získal mnoho zkušeností s lepicími materiály. 

V roce 1925 vyvinul první lepicí pásku s použitím nového materiálu zvaného „krepový papír". Tento papír byl na jedné straně pokryt silnou vrstvou lepidla, které bylo aktivováno tlakem. Tím se zcela změnila způsob, jakým se lidé vypořádávali s lepením a spojováním materiálů.

Drewova lepicí páska byla prvním praktickým a spolehlivým řešením pro mnoho běžných problémů, s nimiž se lidé potýkali. Mnoho průmyslů a oborů rychle rozpoznalo její potenciál a začalo ji široce využívat. Lepicí páska se stala nedílnou součástí moderního života.

Drew byl také inovátorem v oblasti dalších lepicích materiálů. Vynalezl například pásky s různou silou lepidla pro specifické použití, jako jsou lepicí pásky s vysokou teplotní odolností nebo pásky určené pro elektroniku. Tyto inovace znamenaly další průlom v rozvoji lepicích materiálů a přinesly nové možnosti pro různé odvětví průmyslu.

Richard Gurley Drew zemřel 8. prosince 1980, ale jeho odkaz a jeho vynálezy přetrvávají dodnes. Jeho práce v oblasti lepicích materiálů významně ovlivnila naši každodenní práci a usnadňuje nám život.